ИСТОРИЯ НА LOCTITE
Историята досега


Повече от 50 години Loctite се слави като световен лидер в надеждните лепилни решения. Нашата модерна гама продукти се предлага в повече от 80 страни по целия свят и се отличава с изключителна бързина, здравина, устойчивост и лесна употреба.

Потребителите по целия свят разчитат на Loctite за бързи, здрави и трайни решения. Нашата трайна ангажираност с проучвания сред потребителите и иновативните ни технологии продължават да ни гарантират мястото на световен лидер сред марките лепила.

2018 г.

Стартиране на иновативния продукт Loctite Perfect Pen: най-накрая супер лепило в устройство с формата на химикал, което позволява чиста, прецизна и лесна за дозиране употреба.

 

2016 г.

Пълно релансиране на Секундните лепила Loctite: нов дизайн и нова формула - сега те са устойчиви на вода, удар и температура (от -50°C до +120°C)!

 

2012 г.

Нов дизайн и обновяване на марката: Течните лепила на Loctite са с подобрена формула, която е водоустойчива и устойчива на миене в съдомиялни машини и отговаря на стандарта D3 съгласно DIN EN 204.

2010 г.

Пускане на пазара на Power Easy с удължено време на засъхване, което позволява коригиране и наместване.

2008 г.

Пускане на пазара на първата гъвкава формула на секундно лепило: Power Flex.

2006 г.

Обновяване на гамата течни лепила Liquid Super Glue с устойчива на механични въздействия формула.

1997 г.

Германският производител Henkel купува корпорацията Loctite.

 

 

1975 г.

Loctite пуска на пазара лепило, което може да удовлетвори не само нуждите на промишлеността, но и ежедневните потребности у дома.

 

1968 г.

Loctite навлиза в автомобилостроенето, като предотвратява разхлабването на сглобки в следствие на вибрации от двигателя.

1960 г.


До 1960 г. продажбите достигат размер от 1 милион долара. Loctite разработва своята първа маркетингова стратегия: „Ние продаваме не само бутилка лепило, ние продаваме система“. Това подчертава ключовата роля на Loctite за поддръжката и дългия живот на промишленото оборудване.

В началото на 60-те години екип от учени открива цианоакрилатите, които впоследствие се разработват под марката Loctite. Тази революционна акрилна основа се втвърдявала моментално при стайна температура, като залепвала за повечето повърхности и материали, с които влиза в досег.

1953 г.

При всички машини, дори и до днес, триенето причинява износване и разхлабване на болтове и гайки, както и течове. Дълго време този проблем бил считан за нерешим, докато бащата и синът Върнън и Робърт Крибъл, доктори по химия, не създават своите анаеробни лепила в лабораторията на Тринити Колидж, щата Кънектикът.

Тази уникална смола се втвърдявала при отсъствие на въздух и при нанасяне между болтове и гайки запълвала кухините, така че да остават здраво закрепени. След като развиват продукта за търговската мрежа, Крибъл създават фирмата American Sealants.